All posts by administrator

Obavještenje za korisnike BIZ NET i BIZ NET PHONE PAKETA

By | Uncategorised | No Comments

Naš cilj je da Vam pružimo najbolju usluge televizije, interneta i fiksne telefonije, uz zadržavanje najboljeg odnosa između ponuđenih sadržaja i cijene. Proteklih smo godina u tom smislu napravili značajan iskorak.
 Implementirali smo nove usluge: TV unazad, Video klub, Pickbox, Unifi – besplatan internet na preko 500.000 lokacija u zemlji i regiji; Unifon – aplikacija za fiksni telefon, unaprijedili EON uslugu – ljepši i jednostavniji interface, gledanje i do 7 dana unazad, kao i mogućnost da gledanje sadržaja Video kluba započnete na jednom uređaju i nastavite tamo gdje ste stali na drugom.
 TV preko Smart aplikacije – Prvi put u regionu, uz EON je će omogućeno gledanje televizije preko Smart TV aplikacije, na televizorima najnovije generacije
 Značajno investirali u optičku infrastrukturu, rekonstrukciju i povećanje kvalitete mreže.
 Kreirali idealna rješenja za mala i srednja preduzeća – BIZ pakete za unaprjeđenje poslovanja
 Povećavali brzine interneta i besplatne minute unutar BIZ NET i BIZ NET + PHONE paketa
 Uspostavili međunarodne veze koje Vam nude posebne opcije regionalnog i internacionalnog povezivanja sa Vašim poslovnicama i partnerima.
Danas, Telemach grupacija predstavlja vodećeg operatera kablovske i digitalne televizije, vodećeg pružatelja usluge širokopojasnog interneta i najvećeg alternativnog operatera fiksne telefonije u Bosni i Hercegovini. Naš trud u podizanju kvalitete naših usluga i dalje je konstantan i sretni smo što smo i dalje u zajedničkoj saradnji savladavajući izazove i prepreke. Trudimo se nastaviti sa programom odličnog kvaliteta i zbog toga smo pripremili niz unaprjeđenja za Vaše poslovanje.

Pa tako, od 1.2.2018. godine povećavamo brzinu interneta kako biste na još brži i kvalitetniji način obavljali sve dnevne izazove u Vašem poslovanju. Ovim unaprjeđenjem bit ćete u mogućnosti obezbijediti svojoj firmi još brži kablovski internet i naprednije usluge. Brzine će biti povećane na sljedeći način:
BIZ NET – novi standard za velika i mala preduzeća koji garantuje i dodatnu stabilnost s novim brzinama

Paket

Stara brzina

Nova brzina

Professional S

30/3  Mbps

40/3 Mbps

Professional M

60/3  Mbps

80/4 Mbps

Professional L

100/4 Mbps

100/5 Mbps

Professional XL+

120/5 Mbps

140/6 Mbps

Turbo Professional XL

150/5  Mbps

200/6 Mbps

Turbo Professional XXL

200/6 Mbps

200/10 Mbps

BIZ NET + PHONE Ako još niste prešli na Telemach fiksnu telefoniju, sada je idealna prilika. Pored toga što povećavamo brzinu interneta i u ovim paketima, očekuju Vas posebne akcijske pogodnosti na fiksnu telefoniju s velikim popustima. Nove brzine interneta u okviru BIZ NET + PHONE paketa:

Paket

Stara brzina

Nova brzina

Professional S

30/3  Mbps

50/3 Mbps

Professional M

80/4  Mbps

90/4 Mbps

Professional L

100/5 Mbps

110/5 Mbps

Professional XL+

140/5 Mbps

150/6 Mbps

Turbo Professional XL

180/6  Mbps

210/6 Mbps

Turbo Professional XXL

200/8 Mbps

210/10 Mbps

Povećanje brzine interneta je jedna od novina koje će Vam biti dostupne u narednom periodu. Ako u Vašem objektu koristite našu digitalnu televiziju, bit ćete sretni s obzirom da smo uveli dodatne TV kanale koje pored standardnog TV prijemnika možete gledati kada god želite i putem naše usluge EON. Pripremili smo i novi paket, za kafiće i restorane DUO bar WiFi koji je kreiran isključivo kako biste ponudili Vašim gostima superbrzi WiFI i UNIFI internet, odličan filmski, muzički i sportski sadržaj a Vi dobili još više gostiju i istovremeno optimizirali svoje troškove. U sklopu DUO bar WiFI paketa dostupno je i preko 150 TV kanala iz ponude D3 digitalne telvizije. Brzina interneta je 40/3 Mbps te dodatno dobijate potpuno besplatno WiFI router za bežični internet u cijelom kafiću, kao i UNIFI internet koji je Telemach korisnicima dostupan na čak 500.000 lokacija a Vaš objekat postaje dio ove velike mreže. Cijena paketa bit će 39,9 KM mjesečno.
Veliko nam je zadovoljstvo što Vas imamo kao našeg korisnika, i vjerujemo da cijenite naše konstantne napore da ispunimo Vaša očekivanja. Posljednjih godina uspijevali smo zadržati postojeće cijene internet usluga uz evidentno stalno povećanje troškova poslovanja u BiH.

Zbog svega navedenog, ovim pismom željeli smo Vam poslati formalno obavještenje da će cijena određenih BIZ NET paketa biti prilagođena, počevši od 1.2.2018. godine Mjesečna naknada BIZ NET Professional S PAKET bit će 33 KM, BIZ NET Professional M 48 KM te BIZ NET Professional L 63 KM, što u konačnici znači da su cijene navedenih paketa povećane za 3 KM mjesečno. Izmjene koje se odnose na BIZ NET + PHONE pakete su sljedeće: Mjesečna naknada za dodatnu opciju usluge INTERNETA u BIZ NET + PHONE paketima Professional S PAKET bit će 31 KM, BIZ NET Professional M 45 KM te BIZ NET Professional L 58 KM, što u konačnici znači da su cijene navedenih paketa povećane za 3 KM mjesečno. Cijena ostalih BIZ NET i BIZ NET + PHONE paketa, ostaje nepromijenjena. I dalje bez dodatne naknade, nastavljate koristiti OSNOVNI TV paket kablovske televizije u Vašim prostorijama kao što je to bilo do sada. Nadamo se da predstojeće promjene cijene neće utjecati na Vaše povjerenje u kvalitet naših usluga.
Za sve prijedloge i sugestije poboljšanja naše ponude, kao i podršku koja se odnosi na komponentu Vašeg poslovanja javite nam se na broj 1360.
Novi Cjenovnik usluga dostupan je na web stranicama www.hkb.ba, www.hs-ktv.ba.

Shodno Uslovima poslovanja kompanije, pretplatnici na koje se odnosi povećanje cijena, imaju pravo odabrati drugi paket usluga ili drugu uslugu, ukoliko je to primjenjivo ili raskinuti važeći pretplatnički ugovor bez obaveze poštivanja otkaznog roka i bez naknade za prijevremeni raskid, najkasnije do 28.02.2018. godine.
Kompanija HKB net i kompanija Telemach, odnosno kompanija HS i kompanija Telemach na tržištu nastupaju udruženo gdje je prije svega u interesu zadovoljstvo svih korisnika. HKB-net odnosno HS je nosilac dozvole za distribuciju AV sadržaja i dozvole za pružanje usluge pristupa internetu i dozvole za obavljanje djelatnosti javnih elektronskih komunikacijskih mreža, te shodno tome davalac usluge analogne I digitalne televizije i interneta. Telemach je nosilac dozvole za pružanje fiksnih javnih telefonskih usluga, te shodno tome davalac usluge Telefonije.

ARENA SPORT kanali u ponudi HKB – net

By | Uncategorised | No Comments

Dugo očekivani Arena Sport kanali postali su dijelom HKB – net programske sheme!
Sadašnji i budući korisnici usluga kompanija Telemach grupacije HKB-net, KATV HS, BHB i Global Internet, kao i korisnici usluga Total TV-a, od ovog trenutka imaju jedinstvenu priliku da u okviru programske sheme gledaju i Arena Sport kanale.
Na ovaj način svojim korisnicima obezbjeđujemo najbolju sportsku zabavu i vrhunski sportski sadržaj na jednom mjestu!
Arena Sport SD kanali bit će promotivno pušteni svim korisnicima D3 digitalne i TOTAL televizije do kraja maja 2017.godine.
Od sada korisnici HKB – net na Arena Sport kanalima mogu uživati u fudbalskim utakmicama Lige šampiona, italijanske, francuske, hrvatske, srbijanske, Premijer lige BiH, ABA košarkaške lige, ali i u mnogim drugim popularnim sportskim sadržajima.
Arena Sport kanali bit će dostupni u standardnoj i HD rezoluciji. Arena Sport 1 će biti u ponudi korisnicima u osnovnom i D3 start paketu, dok će kanali Arena Sport 2, 3 i 4 biti dostupni u posebnim paketima. Pripremili smo i posebnu pogodnost za sve nove i postojeće korisnike Telemach grupacije.
Svi korisnici koji se pretplate ili obnove ugovor za neki od DUO GRANDE ili TRIO GRANDE paketa na minimalni period od 24 mjeseca, naredne 2 godine gledaju sve Arena Sport SD kanale promotivno.
Arena Sport SD i HD kanali u okviru D3 digitalne televizije će biti dostupni na sljedećim pozicijama:

Ponudom Arena Sport kanala Telemach grupacija postaje jedinstvena i najprepoznatljivija sportska TV platforma u BiH. Pored Arena Sport kanala u programsku shemu ubacili smo i TV USK u D3 digitalnu programsku shemu i to na poziciju broj 70.

Povećavamo Upload u novim Duo i Trio paketima

By | Uncategorised | No Comments

Usljed sve veće potrebe korisnika za bržim internetom povećavamo brzinu Uploada u DUO i TRIO GRANDE paketima uz nepromijenjene cijene. Tačnije od 24.3. povećavamo brzinu interneta – i to ovog puta brzinu Uploada. Nova brzina uploada unutar Trio i Duo Net paketa iznosit će od 40/4 Mbps do 150/9 Mbps. Tako će brzina u okviru početnih Trio i Duo Net paketa biti 40/4 Mbps, umjesto dosadašnjih 40/3 Mbps; 80/5 Mbps unutar Trio i Duo Family paketa, umjesto dosadašnjih 80/4 Mbps; 120/7 Mbps unutar Trio i Duo Extra paketa, umjesto dosadašnjih 120/5 Mbps, dok će brzina interneta unutar najvećih Trio i Duo Premium paketa dostići brzinu i do 150/9 Mbps.
Nove brzine Uploada bit će automatski omogućene svim postojećim i budućim korisnicima novih DUO i TRIO paketa.
Za sve informacije pozovite nas na naš Kontakt centar 1360.

Radno vrijeme tokom praznika

By | Uncategorised | No Comments

Poštovani korisnici,
Obavještavamo vas o izmjeni radnog vremena naših poslovnica povodom praznika. Srijeda, 1.3.2017. godine je neradni dan za sljedeće poslovnice: Mali Bosmal, Stup i Radnička. Poslovnica u BBI centru, u srijedu 1.3.2017. godine radi po redovnom rasporedu.
Svoje redovne aktivnosti sve poslovnice će nastaviti u četvrtak, 2.3.2017. godine.

Unaprjeđenje Duo paketa od 1.2.2017. godine

By | Uncategorised | No Comments

Poštovani korisnici,
Obavještavamo Vas da od 1.2.2017. godine unapređujemo ponudu DUO paketa za sve korisnike, i donosimo brojne druge pogodnosti u ovim paketima.

U postojećim DUO GRANDE paketima povećava se količina TV kanala uključenih u pakete, dodajemo nove napredne servise, a sve to uz istovremeno zadržavanje važećih cijena paketa.
IZMJENA U U DUO NET PAKETIMA OD 1.2.2017.
• DUO NET paket mijenja naziv u DUO NET GRANDE paket i bit će obogaćen D3 Osnovnim paketom.
• DUO NET GRANDE paket mijenja naziv u DUO NET GRANDE FAMILY paket i bit će obogaćen D3 Proširenim paketom
• DUO NET GRANDE FAMILY paket mijenja naziv u DUO NET GRANDE EXTRA
• DUO NET GRANDE EXTRA paket mijenja naziv u DUO NET GRANDE PREMIUM

IZMJENA U DUO TEL PAKETIMA OD 1.2.2017.
• DUO TEL GRANDE PAKET bit će obogaćen D3 Osnovnim paketom.
• DUO TEL GRANDE SENIOR PAKET bit će obogaćen D3 Osnovnim paketom.
• DUO TEL GRANDE FAMILY paket mijenja naziv u DUO TEL GRANDE EXTRA paket i bit će obogaćen paketom D3 Prošireni.
• DUO TEL GRANDE EXTRA paket mijenja naziv u DUO TEL GRANDE PREMIUM.

Mjesečna naknada za održavanje i praćenje analogne kablovske televizije od 1.2.2017. godine mijenja naziv u Mjesečna naknada za KKS za Osnovni TV paket. Cijena Mjesečne naknade za KKS za OSNOVNI PAKET ostaje nepromijenjena.

Nova TV u HKB-net programskoj shemi

By | Uncategorised | No Comments

Nova TV ponovno postaje dijelom HKB-net i Telemach programske sheme. Dugo očekivani kanal od sada je na raspolaganju svim HKB- net i Telemach korisnicima. Ponudu TV kanala uvijek nastojimo prilagoditi našim korisnicima, te smo u tu svrhu na zadovoljstvo naših korisnika vratili Novu TV u programsku shemu. Novu TV moći ćete pratiti u okviru osnovne analogne kablovske programske sheme i D3 digitalne programske sheme samo na Telemachu i HKB – netu.
Nova TV je prva hrvatska komercijalna televizija. Svoj poslovni uspjeh postiže prozvodnjom vlastite domaće produkcije, te nezavisnog i utjecajnog informativnog programa. Grupa Nova TV sa svim svojim kanalima najgledanija je televizija u Hrvatskoj. Za svoj rad Nova TV primila je brojne nagrade, s najkvalitetnijim informativnim i zabavnim programom.Nova TV, dinamična i kreativna televizija pomiče granice televizije i televizijskog programa.
Nova TV bit će dijelom ponude analogne kablovske televizije na poziciji S36, dok će na D3 digitalnoj televiziji biti dostupna na poziciji 22.
HKB- net i Telemach Vam žele dobru zabavu uz program Nove TV!