Monthly Archives: Februar 2016

PREPOLOVI SVOJ MJESEČNI RAČUN

By | Uncategorised | No Comments

Izaberi neki od TRIO GRANDE paketa i prvih 6 mjeseci prepolovi svoj mjesečni račun
Navedena ponuda važi za sve nove korisnike, koji se odluče na korištenje nekog od TRIO GRANDE paketa, uz minimalni period korištenja od 24 mjeseca. Popust se obračunava u vidu 50% popusta na odabrani paket prvih 6 mjeseci na mjesečnom računu. Ukoliko se odluče na korištenje nekog od navedenih paketa na 12 mjeseci, pogodnost će trajati u periodu od 3 mjeseci.
ISKORISTI PRILIKU NA 1360!

PREPOLOVI SVOJ MJESEČNI RAČUN
Izaberi neki od DUO NET GRANDE paketa i prvih 6 mjeseci prepolovi svoj mjesečni račun
Navedena ponuda važi za sve nove korisnike, koji se odluče na korištenje nekog od DUO NET paketa, uz minimalni period korištenja od 24 mjeseca. Popust se obračunava u vidu 50% popusta na odabrani paket prvih 6 mjeseci na mjesečnom računu. Ukoliko se odluče na korištenje nekog od navedenih paketa na 12 mjeseci, pogodnost će trajati u periodu od 3 mjeseci.
ISKORISTI PRILIKU NA 1360!
PREPOLOVI SVOJ MJESEČNI RAČUN
Izaberi neki od DUO TEL GRANDE paketa i prvih 6 mjeseci prepolovi svoj mjesečni račun
Navedena ponuda važi za sve nove korisnike, koji se odluče na korištenje nekog od DUO TEL GRANDE paketa, uz minimalni period korištenja od 24 mjeseca. Popust se obračunava u vidu 50% popusta na odabrani paket prvih 6 mjeseci na mjesečnom računu. Ukoliko se odluče na korištenje nekog od navedenih paketa na 12 mjeseci, pogodnost će trajati u periodu od 3 mjeseci.
ISKORISTI PRILIKU NA 1360!
POSEBNA POGODNOST ZA POSTOJEĆE KORISNIKE!
Postojeći si korisnik?
Ukoliko prelaziš na iste servise koje si do sada koristio po naprednijoj ponudi u okviru TRIO I DUO paketa, prvih 6 mjeseci besplatno gledaj HD paket!

TELEVIZIJA

Preko 190 digitalnih TV kanala

D3GO televizija na svim uređajima

HBO kanali i HBO GO filmovi na mobilnim uređajima

D3 kuća za digitalnu TV na dva televizora putem digitalnih prijemnika

CAM modul jedan daljinski upravljač za TV i digitalnu kablovsku
televiziju

I sve to uz bilo koji odabrani DUO TEL ili TRIO GRANDE paket!
OBJEDINI USLUGU TELEVIZIJE, INTERNETA I FIKSNE TELEFONIJE NA JEDNOM POVOLJNIJEM RAČUNU I OSTVARI DODATNE UŠTEDE!
ISKORISTI PRILIKU NA 1360!
*Kompanija HKB net i kompanija Telemach, na tržištu nastupaju udruženo gdje je prije svega u interesu zadovoljstvo svih korisnika. HKB-net je nosilac dozvole za distribuciju AV sadržaja i dozvole za pružanje usluge pristupa internetu i dozvole za obavljanje djelatnosti javnih elektronskih komunikacijskih mreža, te shodno tome davalac usluge analogne I digitalne televizije i interneta. Telemach je nosilac dozvole za pružanje fiksnih javnih telefonskih usluga, te shodno tome davalac usluge Telefonije.

OBAVJEŠTENJE O PUŠTANJU SIGNALA NA NOVIM PODRUČJIMA U SARAJEVU

By | Uncategorised | No Comments

Prva novost, koja vas čeka, su novi lokalni, regionalni, filmski, serijski, zabavni, muzički, sportski, dokumentarni i dječiji TV programi, koje ćemo staviti u vašu postojeću shemu .

S obzirom da ćemo mrežu nadograđivati postepeno, obogaćenu shemu nećete moći da vidite svi odjednom. Prva faza puštanja signala bit će već u prvoj polovini mjeseca marta, i to od 9.3.2016. godine. Prethodno planirani datum 2.3.2016. godine pomjeren za 9.3.2016. godine radi dužeg trajanja tehničkih priprema za puštanje novog signala. Naredne faze će uslijediti odmah nakon toga, o čemu ćemo blagovremeno obaviještavati korisnike putem web sajta i pisama.
U prvoj fazi će u novitetima moći da uživaju stanovnici sljedećih adresa:
Trg Solidarnosti, Bajrama Zenunija, Ive Andrića, Geteova, Trg nezavisnosti, Trg međunarodnog prijateljstva, Ante Babića, Franca Lehara, Kranjčevićeva, Bosanska, Geteova, Vogošćanskih odreda, Spasoja Blagovčanina, Braće Halač, Braće Kršo, Jošanička, Igmanska, Gornja Jošanica, Feriza Merzuka, Omladinska, Rosulje, 24. juni, Tome Mendeša, Skendera Kulenovića, Semira Frašte, Trg ZAVNOBIHA, Nerkeza Smajlagića, Senada Mandića Dende, Teheranski trg, Hasana Sućeske Adija Mulabegovića.

Kako do programa?
Kada nadogradimo mrežu, na ekranu ćete moći da vidite crnu sliku ili “snijeg”. To znači, da je potrebno pomoću vašeg daljinskog upravljača obaviti pretragu programa i odmah nakog toga ćete moći da uživate u novim sadržajima.
Pored navedenog, dodatno će biti potrebno uraditi restart modema ( što znači da isključite i ponovno uključite modem iz električne energije).

Poklon za vas.
Poslije obavljene ponovne pretrage programa nećete doći samo do obogaćene analogne programske sheme, nego ćete svi koji imate tehničku mogućnost, 2 mjeseca BESPLATNO dobiti dodatne TV kanale iz osnovne digitalne ponude i neke od atraktivnih HD kanala bez ikakve obaveze. Postojeći pretplatnici digitalne televizije, dodatne kanale na osnovnu programsku shemu, imat će mogućnost gledati u sklopu Osnovne digitalne usluge potpuno besplatno do isteka promotivnog perioda, tj. dana 1.8.2016. godine.

Posebna akcija za vas.
Kako bi nove servise, koje ćemo vam pružiti, dobili pod najboljim uslovima, za vas smo pripremili i posebnu akciju,  u kojoj ćete moći uštedjeti i do 309 KM. Detaljnije informacije slat ćemo vam posebnim pismom, u narednim danima, tako da ne zaboravite svaki dan provjeriti poštanske sandučiće.

Dodatne informacije
Za više informacije zovite nas na zajednički broj Kontakt centra 1360, pišite nam na e-mail adresu info@telemach.ba, Facebook profil Telemach BiH ili nas posjetite u poslovnicama u Sarajevu:
Korisnički centar – Džemala Bijedića 216
Korisnički centar – Mali Bosmal, Milana Preloga bb
Showroom – BBI Centar, Trg djece Sarajeva br.1
Prodajno mjesto – Sarajevo City Centar, Vrbanja 1
HS korisnički centar – Radnička 18
Mi ćemo srediti sve ostalo.

Izvinjavamo se za eventualne neprijatnosti za vrijeme nadogradnje mreže i poručujemo vam da se radujemo našoj zajedničkoj priči. Čeka vas još mnogo dobrog

Svečano otvoren novi Telemach centar u Sarajevu

By | Uncategorised | No Comments

Performansom štićenika Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Vladimir Nazor“ KS, i puštanjem balona u vazduh, otvoren je svečano novi, savremeno opremljen centar Telemach grupacije u Sarajevu na adresi Milana preloga bb – Mali Bosmal.
Ovo je 23. poslovnica Telemach kompanije, koja od sada nastupa udruženo sa kompanijama HS, HKB i M&H, kao Telemach grupacija, i kao jedna od vodećih u domenu telekomunikacijskih usluga na području BiH.
Ovaj Telemach centar je poseban po tome što omogućava korisnicima svih udruženih kompanija HS, HKB i M&H mogućnost izmirivanja obaveza i upoznavanje sa inovativnim i vrhunskim servisima iz domena digitalnih tehnologija.
Novi centar je savremeno opremljen i pruža mogućnost novim, kao i postojećim korisnicima da se na licu mjesta uvjere u kvalitet naših usluga, a za prvih 100 korisnika obezbijedili smo benefit u vidu 6 mjeseci besplatnog korištenja HD paketa, te besplatnog korištenja HBO paketa naredna tri mjeseca.
Donacijom interneta Centru za odgoj, rehabilitaciju i obrazovanje „Vladimir Nazor“ KS, čiji su štićenici sudjelovali u zvaničnom programu otvorenja nove poslovnice, Telemach grupacija pokazala je još jednom da je društveno odgovorna kompanija koja ulaže u razvoj lokalne zajednice, ali i pomaže u poboljšanju uslova života građana u BiH.
Prijemu u povodu svečanog otvorenja nove poslovnice Telemach grupacije u Malom Bosmalu prisustvovali su brojni građani i zvanice kojima su uručeni i prigodni pokloni.

Obavještenje za korisnike HKB-net

By | Uncategorised | No Comments

Sa zadovoljstvom obavještavamo korisnike da će od utorka, 16. februara 2016. godine., ponuda regionalnih kanala biti bogatija i za tri nova kanala LAUDATO TV, TVTK I TV HIT.

LAUDATO TV
Novi vjerski kanal, čiji program pridonosi osnaživanju duhovnih, moralnih i porodičnih vrijednosti roditelja, djece i mladih. Usmjeren je prema svim ljudima dobre volje koji imaju pozitivan stav prema životu. Djelovanje Laudato TV-a želi biti u službi istinitoga, lijepoga i dobroga, jer od tih općeljudskih vrijednosti svi ljudi imaju koristi. U vlastitoj produkciji Laudato TV nudit će vjerski emisije “Razlog nade”, “Minute za tebe”, “Katolički kalendar”, “Zajedno u mladosti” i “Božanstvena komedija”. Tu su i emisije “Papa s nama”, “Prosudba”, informativne vijesti “Izdvojeno”, “Dudo i prijatelji. Televizija će emitirati i animirane, sinhronizovane vjerske crtane filmove. Kanal možete pratiti u D3 digitalnoj ponudi na poziciji 86.

TVTK
Radio-televizija Tuzlanskog kantona danas proizvodi i emituje raznovrstan cjelodnevni radijski i televizijski program. Najkvalitetniji: filmski, serijski, sportski, zabavni, dokumentarni i dječiji program strane produkcije, te jedinstven: informativni, dokumentarni, obrazovni, zabavni, revijalni, sportski, vjerski i dječiji program vlastite produkcije. Svakodnevnim prisustvom na terenu u svim dijelovima Tuzlanskog kantona, Podrinja i Posavine, novinari i snimatelji Radio-televizije Tuzlanskog kantona došli su u svako mjesto: grad, selo, ulicu. Kanal možete pratiti u D3 digitalnoj ponudi na poziciji 67.

TV HIT
Sa sjedištem u Brčkom, sa emitovanjem je počela 1999. godine i emituje sadržaj infromativnog i zabavnog sadržaja. TV HIT je televizija koja ima za cilj unapređivanje medijske kulture, podsticanje kreativnog poslovnog ambijenta u Distriktu Brčko i okruženju a samim tim i kvalitetnije i brže informisanje građana. Širok spektar informativnih, društveno-političkih, kulturno-zabavnih kao i muzičkih sadržaja čini ovu televiziju liderom u svom okruženju. Kanal možete pratiti na poziciji 68.

Uživajte !

Obavještenje za korisnike D3 GO usluge

By | Uncategorised | No Comments

Poštovani korisnici,
obavještavamo Vas da će testna faza D3GO usluge za sve korisnike HKB-Net trajati još sedam dana, nakon čega će Vaš D3GO nalog biti automatski ugašen.
Ukoliko želite nastaviti s korištenjem usluge nakon ovog roka, molimo Vas da nam se javite na broj 1360 ili putem e-maila info@telemach.co.ba i ugovorite neku od usluga Duo ili Trio Grande paketa u kojima je besplatno uključena usluga D3GO.

Plan puštanja novog signala po područjima

By | Uncategorised | No Comments

Poštovani korisnici,

U nastavku objavljujemo spisak naselja u kojima  je uspješno završeno ujednačavanje programskih shema te time pušten novi signal:

PODRUČJE
Područje općine Ilidža Vratnik
Boljakov potok Faletići
Buća potok Obhodža
Čengić Vila 1 Gazin han
Dolac Malta Kovači
MZ Humska do ulice Ruđera Boškovića  i granice sa Velešićima Kartal
Ciglane Mihrivode
Šip Višnjik
Breka Kromolj
Vrbanjuša Nahorevo
Sedrenik

U nastavku objavljujemo spisak naselja na kojima je planirano unaprijeđene i ujednačavanje programskih shema u drugoj polovini mjeseca februara.

PODRUČJE
Bulevar Meše Selimovića Avde Smajlovića
Behdžeta Mutevelića Iza Hrida
Prnjavorska Sulejmona Zolja
Gornji Velešići Gradačačka
Hum Brdo Porodice Ribar
Kemala Kapetanovića Radnička
Zagrebačka Skenderija
Grbavička Hamdije Čemerlića
Velikokladuška Toka
Trg Heroja Reisa Fehima Spahe
Novopazarska Bistrik
Muhameda ef Pandže Semira Frašte – Alipašino polje
Kanara Nerkeza Smajlovića –Alipašino polje
Avdage Šahinagića Adija Mulabegovića –Alipašino polje
Megara Hasana Brkića
Hošin Brijeg Brčanska
Milana Preloga Dobrinja
Džamijska Olimpijska
Ugorsko Azize Šaćirbegović
Gornja Jošanica Aleja Lipa
Humska do broja 260 Jarčedoli
Importanne centar Trg Solidarnosti – Alipašino polje
 

Hotonj

Trg Međunarodnog Prijateljstva – Alipašino polje
Mitra Šućura Geteova – Alipašino polje
Topal Osman Paše Krančevićeva – Marijin Dvor
Kolodvorska Bosanska – Alipašino  polje
Derviša Numića Vogošća
Vrbovska Kobilja glava
Džemala Bijedića (naselje MILJACKA) Gornji Velešići
Avde Hodžića Orahov brijeg
Hamdije Pozderca Novi rezervoar
Souk Bunar Svrake
Porodice Foht Krivoglavci
Posavska Bostarići
Širokača

Zahvaljujemo se još jednom svim vjernim pretplatnicima, te obećavamo da ćemo i u narednom periodu omogućiti vrhunske i inovativne usluge koje i zaslužuju.

Za sve dodatne informacije budite slobodni kontaktirati nas na zajednički broj Kontakt centra 1360.

 

Novi kanali u programskoj shemi HKB-net

By | Uncategorised | No Comments

Poštovani,

Obavještavamo vas da će od danas korisnici digitalne televizije kompanija HKB net s područja na kojima je pušten novi signal, biti u mogućnost pratiti nove kanale ekskluzivnog i raznovrsnog sadržaja na osnovnoj digitalnoj platformi.

Područja na kojima je pušten novi signal i plan puštanja novog signala do kraja mjeseca februara možete pogledati ovdje.

Vodeći računa da u digitalnoj ponudi budu zastupljeni kvalitetni kanali, programsku shemu TV kanala smo unaprijedili novim domaćim, regionalnim, dokumentarnim i stranim kanalima bogatog sportskog, informativnog, serijskog, muzičkog te dječijeg sadržaja.

Navedene dodatne kanale, korisnici kompanija HKB net imat će mogućnost u sklopu Osnovne digitalne usluge gledati potpuno besplatno do isteka promotivnog perioda, tj. dana 1.8.2016 godine

Kanale koje do sada niste imali u svojoj digitalnoj programskoj shemi:

Serijski CBS DRAMA, sportski kanali SK 4, SK 5, SK 6, EXTREME SPORTS, dokumentarni DISCOVERY WORLD, DISCOVERY SCIENCE, zabavni PINK EXTRA, PINK KIDS, PINK PLUS, muzički MTV DANCE, VH1 CLASSIC, MTV ROCKS, MTV HITS, kanali za odrasle PLAYBOY TV, BRAZZERS TV, DUSK TV, HUSTLER TV, zatim kanali u HD rezoluciji BBC EARTH HD, SK3 HD, FOX LIFE HD, FOX CRIME HD.

U okviru mnogobrojnih kanala, sigurno ćete pronaći nešto za sebe i svoju porodicu, a mi iz ponude izdvajamo:

CBS Drama

Kanal CBS Drama će emitovati hit serije i filmove iz CBS-ove videoteke od preko 70.000 sati filmova i serija. CBS Drama će mamiti gledaoce na nezaboravne i jedinstvene serije. Gledat ćete serije od legendarne “Dinastije” do misterioznog “Twin Peaks”, od sci-fi serije “4400″ do policijske drame u Honolulu “Hawaii 5-0″. Premijerama, kao i serijama koje ste voljeli, CBS Drama garantuje pravo uživanje ispred vašeg TV-a.

SK KANALI

Kanali SK 4, SK 5, SK 6, SK3 HD upotpunit će vaše gledanje utakmica. Sportklub kanali  su  u potpunosti posvećen fudbalu. Gledajte Premier ligu, Špansku Primeru, košarkašku Euroligu, Wimbledon, trke Formule 1.

EXTREME SPORTS

EXTREME SPORTS je sportski kanal na kojem se prikazuju razni sportovi kao što su: surfanje, skateboarding, wakeboarding, motocross i BMX.  Najpoznatije emisije su: MTB Heroes, Extreme Fighting Championship, Bullrun – Cops, Cars and Superstars, X Games – Austin, AMA Motocross Highlights.

GINX

Ginx TV je vodeći svjetski operater gameing kanala, te producent video sadržaja sa trenutno najvećom stopom rasta. Emisije koje producira Ginx TV se emituju u Velikoj Britaniji, Španiji, Izraelu, te Bliskom istoku, a dostupni su i gledaocima u Indoneziji i Turskoj. Ginx TV je pokrenuta 2007. godine i danas je jedini međunarodni i višejezički kanal koji je orijentiran isključivo na video igrice. Ginx u svojoj ponudi ima potpuno lokalizirane kanale namijenjene publici koju čine gejmeri od 18 do 35 godina starosti.

Discovery World

Discovery World je američki program. Prati ga reputacija najboljeg programa historijskog sadržaja. Osim historijskih dokumentarnih filmova, još emituje i dokumentarne filmove o historiji, kulturi, istragama i misterijama. Najpoznatije emisije su: World’s Busiest, Smrtonosni ulov, Clash of the Dinosaurs, Ekstremni inžinjerski poduhvati, Everest: Beyond the Limit, Monarchy i drugi.

 

BBC Earth HD

Za sve ljubitelje dokumentarnih filmova o prirodi – od sada imate priliku da u okviru digitalnog paketa i to u HD rezoluciji gledate jedan od najpopularnijih kanala iz porodice BBC-a, BBC Earth HD.

BBC Earth, u proteklih 60 godina, na svjetskom nivou donosi najbitnije činjenice o historiji prirode kroz dokumentarnu formu u visokokvalitetnoj produkciji. Kanal je uzbudljiv, edukativan i prenosi najintimniji doživljaj o našem ogromnom univerzumu: od najmanjih stvorenja pod mikroskopom, do neograničenih prostranstava svemira, gdje naučnici i avanturisti donose direktno informacije s lica mjesta i u akciji. Namijenjen je svim starosnim dobima, tako da u njemu možete uživati u porodičnom okruženju. Pogledajte teme o prirodi, zemlji, životinjama, kosmosu i evoluciji koje će vas ostaviti bez daha.

MTV Rocks

MTV Rocks je specijalizovani muzički TV kanal posvećen ROCK muzici.

MTV Hits

MTV Hits je specijalizovani muzički TV program posvećen POP muzici u produkciji MTV Networks Europe.

 

Uživajte!

 

Obavještenje za korisnike

By | Uncategorised | No Comments

Poštovani korisnici,
shodno najavljenim promjenama u programskim šemama, obavještavamo vas da ćemo od sutra 03.02.2016. god., vršiti radove na području djelovanja akviziranih kompanija i to:

105. Brigade, 28. Februara,31. Jula, 5. Divizija, Abdurahmana Muharemije, Ablagijin Sokak, Ahmeda Muradbegovića, Alberta Fortisa, Aleksandra Puškina, Alekse Šantića, Alije Nametka, Alipašina, Antuna Hangija, Arapova, Asafa Serdarevića, Asima Ferhatovića, Ašikovac, Avde Hume, Bakije Sokak, Bardakčije, Baruthana, Bećarevo Ćoše, Bembaša, Betanija, Bjelave, Bolnička, Braće Eškenazi, Braće Kadić, Branilaca Šipa, Branka Galeba ,Brdovita,Breka, Brusulje, Budakovići, Budakovići Čikma, Carina, Cvijetna, Čadordžina, Čekaluša Čikma, Čorbadži Dede Mustafaga, Ćebedžije, Dajanli Ibrahim Bega, Dejzina Bikića, Derebent, Džanin Sokak, Elezova, Evlije Čelebije, Fadil Paše Šerifovića, Fadila Jahića Španca, Faletići, Gabelina, Glamočka, Golobrdica, Gornja Breka, Gornje Čebedžije, Gornji Kromolj, Grdonj, Grličića Brdo, Hadži Idrizova, Hadžijamakova, Hadžikajmakova, Hadži-Lojina, Hadžimustafina, Hadžišabanovića, Hakije Kulenovića, Halim Hodžina, Hamida Beširevića, Hamida Svrze, Hamze Orlovića, Hasana Kaimije, Hasana Sušića, Hazima Šabanovica, Heljevac, Hendek, Hercina, Himzarina, Himze Polovine, Hladivode, Hladivode Sokak, Hrastovi, Humka, Husage Čišića, Husrefa Redžića, Idriza Ahmetovića, Imamovića, Ismeta Mujezinovića, Isovića Sokak, Ispod Budakovića, Ispod Grada,Ispod Oraha, Jabuka, Josipa Vancaša, Jovana Bijelića,Juraja Najtharta, Karić Midhat – Mitke, Kalhanski Sokak,Kartal Donji, Kiseljačka, Kobilja Glava, Koševo, Kreštalica, Kriva ,Kromolj ,Logavina, Mačkareva, Mandrina, Mandžina Donja, Marcela Snajdera, Medresa, Mehmeda Handžica, Mehmeda S. Kurtčehajića, Mehmedagina, Mejlijina, Merhemića Trg, Mešino Ćoše, Midhat Karić-Mitke, Mihrivode, Mošćanica, Mraovac, Mustafe Busuladžića,Mustafe Dovadžije, Mustajbega Ličkog, Nafije Sarajlić,Nahorevska,Nedžada Mušića, Nerkesijina, Nevjestina, Nova Baruthana, Nusreta Fazlibegovića, Obhodža, Obhodža Lipe, Ocaktanum, Orahov Brijeg, Osmana Krupalije, Osmana Nakaša, Panjina Kula, Patriotske Lige, Pinje Bajraktara, Pirin Brijeg, Ploče, Pod Bedemom, Podzebhana, Požegina,Prjeka Česma,Provare, Prvi Bataljon Sedrenik, Ramića Banja, Ramića Sokak, Rizaha Štetića, Rogina, Rušida Prgude, Safet Bega Bašagića,Safeta Pašalica, Safvet-Bega Bašagića,Sagrdžije,Sagrdžije Čikma,Sarajevskih Gazija, Sedrenik,Sedrenik Čikma,Skendera Kulenovića, Slatina, Slatinski Put, Stara Kaldrma, Streljačka,Strošići, Sulejmana Omerovića Cara, Sumbul Česma, Sunulah Efendije, Svetozara Ćorovića, Šefika Halimanovića, Šekerova, Šipska, Škaljin Sokak, Ticina,Trčivode,Vareška, Vinograd, Višegradska Kapija, Višnjik, Vratnik Mejdan, Vrbanjuša, Zaima Šarca, Zmajevac

Nakon završetka radova, neophodno je da preskenirate vaš TV uređaj, STB-a ili CAM modul.