Monthly Archives: Maj 2016

POSLJEDNJA FAZA PUŠTANJA NOVOG SIGNALA NA PODRUČJU SARAJEVA

By | Uncategorised | No Comments

Poštovani korisnici,
Želeći da i Vi, sada već kao dio Telemach grupacije, dobijete pristup svim servisima koje nudimo i prednostima koje pružamo, u proteklih šest mjeseci intenzivno smo investirali u mrežu i radili na ujednačavanju ponuda usluga kompanije M&H Company, KATV HS, HKB-net i kompanije Telemach, koje na tržištu BiH nastupaju udruženo. Cilj nam je da ovaj proces rezultira kvalitetnijem i znantno unapređenijem korištenju svih telekomunikacionih servisa navedenih kompanija.
U navedenu svrhu uložili smo značajna sredstva i napore kako bi čitav proces potrajao što kraće i bezbolnije za naše korisnike. Uspješno smo završili petnaest faza puštanja novog signala na području Sarajeva. Na tome području korisnici mogu sada uživati u novim lokalnim, regionalnim, filmskim, serijskim, zabavnim, muzičkim, sportskim, dokumentarnim i dječijim TV programima, koje smo dodali u postojeću shemu.
S radošću obavještavamo da smo proces integracije priveli kraju i da je je posljednja faza puštanja novog signala na području Sarajeva planirana za četvrtak 2.6.2016. godine.
Svi korisnici imaju priliku zadržavanja postojećih paketa usluga, kao i mogućnost prelaska na nove naprednije pakete DUO TV+TEL, DUO TV+NET i TRIO TV+NET +TEL.
Zahvaljujemo svim korisnicima na razumijevanju u proteklom periodu, i radujemo se zajedničkoj priči u narednom periodu.
U nastavku objavljujemo spisak adresa na kojima je planirano unapređenje i ujednačavanje programskih shema u posljednjoj, završnoj fazi puštanja signala.
ALBANSKA, ALIBEGA FIRDUSA, ATIFE KARALIĆ, AVDE HODŽIĆA, BOSANSKIH KRALJEVA, ĆAMILA AVDIĆA, DOLINA MIRA, FOČANSKA, HADŽI MUSTAFE PENJAVE, HAMDIJE POZDERCA, ISAKA SAMOKOVLIJE, JAJAČKA, KENANA DEMIROVIĆA, KODŽINA, MILINKLADSKA, MOJMILSKA, MUFTIJE DŽABIĆA, NOVOPAZARSKA, PRNJAVORSKA, REISA FEHIMA SPAHE ČIKMA, RUĐERA BOŠKOVIĆA, SAFETA HADŽIĆA, TEOČAČKA, VEJSILA ČURČIĆA, VELEŠIĆI, VRBOVSKA, ABDURAHMANA SIRIJE, CAZINSKA, HAMDIJE KREŠEVLJAKOVIĆA, HASANA BIBERA, KANARA, MAHMUTA MAHMUTOVIĆA, MJEDENICA, MUHAMEDA EF. PANDŽE, OLOVSKA, POSAVSKA, ŠANAC, TABAŠNICA, TRIGLAVSKA, VARAŽDINSKA, VRBOVSKA, VRBOVSKA ČIKMA.
Kako do programa? Prilikom ujednačavanja programskih shema na navedenim područjima, u zavisnosti od tipa TV prijemnika i opreme koju koristite, bit će potrebno preskenirati TV prijemnike, te se unaprijed izvinjavamo na eventualnim neugodnostima radi ovog procesa. Također, dodatno će biti potrebno uraditi restart modema ( što znači da isključite i ponovno uključite modem iz električne energije).
Novi signal. Na područjima gdje je uspješno završeno ujednačavanje programskih shema, omogućeno je korištenje novih usluga koje uključuju: Najbrži internet pristupne brzine 40 do 200 Mb/s, dostupan bežično u cijeloj kući. Najpovoljnija fiksna telefonija sa besplatnim minutama prema fiksnim, mobilnim i internacionalnim destinacijama uz zadržavanje postojećeg broja telefona, te mogućnost korištenja fiksnog telefona uz ulsugu UNIFON i u pokretu preko vašeg mobitela, tableta ili kompjutera.
Digitalna televizija s najvećim brojem HD kanala i mogućnošću praćenja omiljenih TV sadržaja na više televizora, tableta i mobilnih telefona, sa novim funkcijama TV unazad 72 sata da više nikad ne propustite omiljenu TV emisiju, kao i Video klub, usluga videa na zahtjev sa velikim brojem naslova domaćih i stranih filmova, hitova, koncerata i serija.

Zahvaljujemo se još jednom svim vjernim pretplatnicima na razumijevanju u proteklom periodu, u ovom procesu prilagodbe sistema, te obećavamo da ćemo i u narednom periodu omogućiti vrhunske i inovativne usluge koje i zaslužujete.
Za sve dodatne informacije budite slobodni kontaktirati nas na zajednički broj Kontakt centra 1360.
Uživajte u novim servisima i kanalima!

Vaši KATV HS, HKB-net, M&H Company I Telemach

OBAVIJEST U VEZI S NAJAVLJENIM POVEĆANJEM BRZINA INTERNETA

By | Uncategorised | No Comments

Poštovani korisnici,

Ovim putem vas želimo informisati da je početak najavljenih povećanja internet brzina planiran za 1.6. tekuće godine. S tim u vezi, obavještavamo vas da će se upgrade mreže vršiti postepeno, te vas stoga unaprijed molimo za strpljenje i zahvaljujemo na suradnji.
HKB- net je nove internet pakete prilagodio svim Vašim potrebama ,te ćete s početnih  40 Mb/s, pa do čak 200 Mb/s u potpunosti zadovoljiti svoje svakodnevne potrebe.

S poštovanjam,

Vaš HKB-net

NOVI KANALI U PONUDI DIGITALNE TELEVIZIJE

By | Uncategorised | No Comments

Poštovani korisnici,
Najavljujemo novitet u programskoj ponudi donoseći vam najbolji televizijski sadržaj na četiri nova kanala – GRAND 2, DISCOVERY TURBO Xtra HD, Nat Geo Wild koji od sada gledate u HD rezoluciji te kanal TV Lukavac.
Četiri nova kanala nude širok izbor vrhunskog sadržaja, najbolji muzički sadržaj, dokumentarce i emisije obrazovnog karaktera.
Grand 2 – novi kanal za još više zabave
Od sada još više uživajte u muzičkom programu na kanalu Grand 2. Novi kanal sa non-stop muzikom i spotovima nalazit će se u našoj D3 digitalnoj shemi u okviru D3 Start digitalnog paketa na poziciji 125.
Nat Geo Wild HD
je specijalizirani televizijski kanal i sestrinski kanal National Geographic Channela. Sve emisije su u potpunosti posvećene divljini, životinjskom svijetu i najsmrtonosnijim grabežljivcima koji njime vladaju. Nat Geo WilD HD kanal bit će dostupan uokviru D3 HD digitalnog paketa na poziciji 336.
Discovery Turbo Xtra HD

Kanal Discovery World mijenja naziv u Discovery Turbo Xtra HD. Ovo je prije svega muški kanal posvećen programiranju oko prijevoza, automobila, bicikala, brodova i aviona. Motori, sjaj, metal… Sve emisije su dokumentarnog i obrazovnog karaktera. Discovery Turbo Xtra kanal bit će dostupan u okviru D3 Proširenog i HD digitalnog paketa na poziciji 337.
Od sada u okviru D3 digitalne paltforme možete pratiti i TV Lukavac – domaći kanal koji donosi najnovije informacije iz Tuzlanskoga kantona. Kanal možete gledati u okviru D3 digitalne ponude na poziciji 87 u okviru D3 Start digitalnog paketa.
Novi kanali Discovery Turbo Xtra HD, TV Lukavac, Grand 2, bit će dijelom programske sheme od 31.5.2016.godine, dok ćete kanal Nat Geo Wild HD imati mogućnost gledati u narednim danima.
Podsjećamo, D3 digitalna televizija predstavlja bogatu TV programsku shemu od 209 TV kanala, s početnih više od 120 kanala u D3 start paketu, preko 35 kanala u HD kvaliteti i preko 70 radio kanala.

Obavještenje o puštanju signala Sarajevo- deseta faza

By | Uncategorised | No Comments

Poštovani korisnici,
Kako smo vas već do sada i obavijestili, u svrhu ujednačavanja ponude usluga kompanija HKB-net i kompanije Telemach, koje na tržištu BiH od sada nastupaju udruženo, do sada je uspješno završeno prvih devet faza puštanja signala. Na tome području korisnici već sada mogu uživati u novim lokalnim, regionalnim, filmskim, serijskim, zabavnim, muzičkim, sportskim, dokumentarnim i dječijim TV programi, koje smo ubacili u postojeću shemu. Deseta faza puštanja signala planirana je za četvrtak 19.5.2016. godine. Kao i do sada naredne faze će uslijediti odmah nakon toga, o čemu ćemo blagovremeno obavještavati putem web stranice i pisama.

U desetoj fazi će u novitetima moći da uživaju stanovnici sljedećih adresa: ANTE FJAMENGA, BANJALUČKA, BEHDŽETA MUTEVELIĆA, BLEDSKA, DERVIŠA NUMIĆA, HASANA BRKIĆA, HERCEGOVAČKA, KEMALA KAPETANOVIĆA, KOLODVORSKA, KUPREŠKA, TOPAL OSMAN PAŠE, ZMAJA OD BOSNE, AZIZE ŠAĆIRBEGOVIĆ, ALEJA LIPA, DŽAMIJSKA, PORODICE RIBAR, TOPAL OSMAN PAŠE, TRG HEROJA.

Kako do programa?
Kada nadogradimo mrežu, na ekranu ćete moći da vidite crnu sliku ili “snijeg”. To znači, da je potrebno pomoću vašeg daljinskog upravljača obaviti pretragu programa i odmah nakog toga ćete moći da uživate u novim sadržajima. Pored navedenog, dodatno će biti potrebno uraditi restart modema ( što znači da isključite i ponovno uključite modem iz električne energije).
Poklon za vas.
Poslije obavljene ponovne pretrage programa nećete doći samo do obogaćene analogne programske sheme, nego ćete svi koji imate tehničku mogućnost, 2 mjeseca BESPLATNO dobiti dodatne TV kanale iz osnovne digitalne ponude i neke od atraktivnih HD kanala bez ikakve obaveze. Postojeći pretplatnici digitalne televizije, dodatne kanale na osnovnu programsku shemu, imat će mogućnost gledati u sklopu Osnovne digitalne usluge potpuno besplatno do isteka promotivnog perioda, tj. dana 1.8.2016. godine.
Posebna akcija za vas.
Kako biste nove servise, koje ćemo vam pružiti, dobili pod najboljim uslovima, za vas smo pripremili i posebnu akciju, u kojoj ćete moći uštedjeti i do 400 KM. Detaljnije informacije slat ćemo vam posebnim pismom, u narednim danima, tako da ne zaboravite svaki dan provjeriti poštanske sandučiće.
Mi ćemo srediti sve ostalo.Izvinjavamo se za eventualne neprijatnosti za vrijeme nadogradnje mreže i poručujemo vam da se radujemo našoj zajedničkoj priči. Čeka vas još mnogo dobrog.
Dodatne informacije
Za više informacije zovite nas na zajednički broj Kontakt centra 1360 ili nas posjetite u našim poslovnicama u Sarajevu.
Izvinjavamo se za eventualne neprijatnosti za vrijeme nadogradnje mreže i poručujemo vam da se radujemo našoj zajedničkoj priči.
Vaš HKB-net

Obavještenje o puštanju signala Sarajevo- deveta faza

By | Uncategorised | No Comments

Poštovani korisnici,
Kako smo vas već do sada i obavijestili, u svrhu ujednačavanja ponude usluga kompanija HKB-net i kompanije Telemach, koje na tržištu BiH od sada nastupaju udruženo, do sada je uspješno završeno prvih osam faza puštanja signala. Na tome području korisnici već sada mogu uživati u novim lokalnim, regionalnim, filmskim, serijskim, zabavnim, muzičkim, sportskim, dokumentarnim i dječijim TV programi, koje smo ubacili u postojeću shemu. Deveta faza puštanja signala planirana je za četvrtak 10.5.2016. godine. Kao i do sada naredne faze će uslijediti odmah nakon toga, o čemu ćemo blagovremeno obavještavati putem web stranice i pisama.

U devetoj fazi će u novitetima moći da uživaju stanovnici sljedećih adresa: ALEJA LIPA, ANTUNA BRANKA ŠIMIĆA, AZIZE ŠAĆIRBEGOVIĆ, BEHDŽETA MUTEVELIĆA, BIHAĆKA, BULEVAR MEŠE SELIMOVIĆA, GRBAVIČKA, HAMDIJE ČEMERLIĆA, KEMALA KAPETANOVIĆA, ZMAJA OD BOSNE, DERVIŠA NUMIĆA, GRBAVIČKA, HAMDIJE ČEMERLIĆA, HASANA BRKIĆA, MILANA PRELOGA, RADNIČKA, TRNOVSKA, ZAGREBAČKA.
Kako do programa?
Kada nadogradimo mrežu, na ekranu ćete moći da vidite crnu sliku ili “snijeg”. To znači, da je potrebno pomoću vašeg daljinskog upravljača obaviti pretragu programa i odmah nakog toga ćete moći da uživate u novim sadržajima. Pored navedenog, dodatno će biti potrebno uraditi restart modema ( što znači da isključite i ponovno uključite modem iz električne energije).
Poklon za vas.
Poslije obavljene ponovne pretrage programa nećete doći samo do obogaćene analogne programske sheme, nego ćete svi koji imate tehničku mogućnost, 2 mjeseca BESPLATNO dobiti dodatne TV kanale iz osnovne digitalne ponude i neke od atraktivnih HD kanala bez ikakve obaveze. Postojeći pretplatnici digitalne televizije, dodatne kanale na osnovnu programsku shemu, imat će mogućnost gledati u sklopu Osnovne digitalne usluge potpuno besplatno do isteka promotivnog perioda, tj. dana 1.8.2016. godine.
Posebna akcija za vas.
Kako biste nove servise, koje ćemo vam pružiti, dobili pod najboljim uslovima, za vas smo pripremili i posebnu akciju, u kojoj ćete moći uštedjeti i do 400 KM. Detaljnije informacije slat ćemo vam posebnim pismom, u narednim danima, tako da ne zaboravite svaki dan provjeriti poštanske sandučiće.
Mi ćemo srediti sve ostalo.Izvinjavamo se za eventualne neprijatnosti za vrijeme nadogradnje mreže i poručujemo vam da se radujemo našoj zajedničkoj priči. Čeka vas još mnogo dobrog.
Dodatne informacije
Za više informacije zovite nas na zajednički broj Kontakt centra 1360 ili nas posjetite u našim poslovnicama u Sarajevu.
Izvinjavamo se za eventualne neprijatnosti za vrijeme nadogradnje mreže i poručujemo vam da se radujemo našoj zajedničkoj priči.
Vaš HKB-net

OBAVJEŠTENJE O PUŠTANJU SIGNALA NA PODRUČJU SARAJEVA – OSMA FAZA

By | Uncategorised | No Comments

Poštovani korisnici,
Kako smo vas već do sada i obavijestili, u svrhu ujednačavanja ponude usluga kompanija HKB-net i kompanije Telemach, koje na tržištu BiH od sada nastupaju udruženo, do sada je uspješno završeno prvih šest faza puštanja signala. Na tome području korisnici već sada mogu uživati u novim lokalnim, regionalnim, filmskim, serijskim, zabavnim, muzičkim, sportskim, dokumentarnim i dječijim TV programi, koje smo ubacili u postojeću shemu. Osma faza puštanja signala planirana je za 5.5.2016. godine. Kao i do sada naredne faze će uslijediti odmah nakon toga, o čemu ćemo blagovremeno obavještavati putem web stranice i pisama.
U osmoj fazi će u novitetima moći da uživaju stanovnici sljedećih adresa:
ABDURAHMANA MUHAREMIJE, ALIPAŠINA, BRANILACA HOTONJA, BRANILACA VIJENCA, ĆAMILA SIJARIĆA, DONJI HOTONJ, EDINA KORMANA, EJUBA DELALIĆA, GORNJI VELEŠIĆI, HOTONJ, HUMSKA, KENANA BRKANIĆA, KOBILJA GLAVA, MITRA ŠUĆURA, MUHIDINA ČOMAGE, MUSTAFE BEHMENA, NOVI REZERVOAR, ORAHOV BRIJEG, RAMIZA ALIĆA, RAŠIDA BEŠLIJE, REISA FEHIMA SPAHE, STARA CESTA, STARA CESTA JEZERA, VELEŠIĆI, EDINA KORMANA, EJUBA DELALIĆA, MUHIDINA ČOMAGE.

Kako do programa?
Kada nadogradimo mrežu, na ekranu ćete moći da vidite crnu sliku ili “snijeg”. To znači, da je potrebno pomoću vašeg daljinskog upravljača obaviti pretragu programa i odmah nakog toga ćete moći da uživate u novim sadržajima. Pored navedenog, dodatno će biti potrebno uraditi restart modema ( što znači da isključite i ponovno uključite modem iz električne energije).
Poklon za vas.
Poslije obavljene ponovne pretrage programa nećete doći samo do obogaćene analogne programske sheme, nego ćete svi koji imate tehničku mogućnost, 2 mjeseca BESPLATNO dobiti dodatne TV kanale iz osnovne digitalne ponude i neke od atraktivnih HD kanala bez ikakve obaveze. Postojeći pretplatnici digitalne televizije, dodatne kanale na osnovnu programsku shemu, imat će mogućnost gledati u sklopu Osnovne digitalne usluge potpuno besplatno do isteka promotivnog perioda, tj. dana 1.8.2016. godine.
Posebna akcija za vas.
Kako biste nove servise, koje ćemo vam pružiti, dobili pod najboljim uslovima, za vas smo pripremili i posebnu akciju, u kojoj ćete moći uštedjeti i do 400 KM. Detaljnije informacije slat ćemo vam posebnim pismom, u narednim danima, tako da ne zaboravite svaki dan provjeriti poštanske sandučiće.
Mi ćemo srediti sve ostalo.Izvinjavamo se za eventualne neprijatnosti za vrijeme nadogradnje mreže i poručujemo vam da se radujemo našoj zajedničkoj priči. Čeka vas još mnogo dobrog.
Dodatne informacije
Za više informacije zovite nas na zajednički broj Kontakt centra 1360 ili nas posjetite u našim poslovnicama u Sarajevu.
Izvinjavamo se za eventualne neprijatnosti za vrijeme nadogradnje mreže i poručujemo vam da se radujemo našoj zajedničkoj priči.
Vaš HKB-net