Obavještenje o distribuciji kanala Arena Sport

  • 0
  • 3rd Mart 2016

Poštovani korisnici, obavještavamo vas da je dana 16.02.2016. godine, Konkurencijsko vijeće BiH donijelo rješenje u korist kompanije Telemach u vezi sa sporom s „HD Win“, vlasnikom sportskog kanala „Arena sport“ i podružnicom „Telekoma Srbije“.

Izrečena je mjera novčane kazne radi zloupotrebe dominatnog položaja uz naredbu o sklapanju sporazuma sa Telemachom kako bi se korisnicima ove kompanije omogućio pristup „Arena Sport“ kanalima. Fokus ovog spora bio je na odbijanju kompanije “HD Win“ da ponudi distribuciju „Arena Sport“ kanala Telemachu koji je vodeći kablovski operater u Bosni i Hercegovini i dio „United Grupe“ u vlasništvu američkog „KKR“-a od 2014. godine.
“HD Win”-u je, pored finansijskog dijela kazne, naloženo da kompaniji Telemach omogući distribuciju traženog sadržaja prema istim uslovima koji su primijenjeni u sklapanju sporazuma s drugim operaterima u Bosni i Hercegovini, u roku od 60 dana.

Vjerujemo da ćemo ovom odlukom Konkurencijskog vijeća, svim našim pretplatnicima pored već kvalitetnog sportskog sadržaja u narednom periodu biti u mogućnosti ponuditi i Arena Sport kanale, o čemu ćete blagovremeno biti obavješteni.

Podsjećamo, kompanija HKB-net i kompanija Telemach, na tržištu nastupaju udruženo gdje je prije svega u interesu zadovoljstvo svih korisnika.